Secretarul general al PD sustine ca nu exista nicio contradictie intre votul uninominal si utilizarea imaginii lui Traian Basescu de catre PD.

Ioana Lupea: Ce v-a spus Traian Basescu in noaptea alegerilor?

Vasile Blaga: Eram in birou cu domnul Boc, a venit domnul presedinte: „Felicitari pentru scorul obtinut! Prezenta este mica la vot. Ce faceti?” „Numaram voturile.” „Tineti-ma la curent.” „Buna seara.” „Buna seara.” Sigur, nu era o fericire prezenta la vot si nici chiar procentul de 31% cu care noi eram creditati. Totusi, PD este singurul partid din Parlamentul Romaniei care nu numai ca nu a scazut fata de alegerile din 2004, ci si-a dublat electoratul.

Mircea Marian: Va simtiti invingator?
Indiscutabil, da.

M.M.: Nuante?
Se putea si mai bine. Am castigat alegerile, dar ne amagim daca credem ca lucrurile vor merge bine din inertie. Nu-i destul sa spui: media partidului este de 29%. Ia sa vedem noi cine este peste 29% si cine este sub, sa vedem insa si de unde au plecat cele care sunt sub 29%! Dau un exemplu, organizatia din Iasi care, in 2004, era fieful PNL.

Raportul era 3:1 intre PNL si PD, iar astazi noi avem 27,8% si PNL are 29%, cu primar la Iasi. Sa vedem mai departe de ce nu am mobilizat orasele la vot, pentru ca electoratul PD este cantonat la oras. Sunt colegi care spun „Vasile, am facut 30%, cu electorat preponderent rural”. Asta-i durerea mea, de ce nu am facut 40%? Eu cred ca acesta este marele castig al scorului: PD a revenit cu picioarele pe pamant.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.