Cei 35 de europarlamentari romani alesi duminica si-au primit certificatul de validare in prezenta sefului statului.

La 18 ani dupa ce, la Sala Palatului, Nicolae Ceausescu isi tinea ultimul discurs de "proaspat reales" in fata celui de-al XIV-lea Congres al Partidului Comunist Roman, Traian Basescu si-a rostit vineri, in acelasi loc, primul discurs in fata deputatilor care au fost alesi, la scrutinul de duminica, in Parlamentul European.

Potrivit Cotidianul, seful statului a aratat ca euroalegerile au reprezentat "un act politic reusit prin modul in care s-au desfasurat". De aceea el i-a felicitat pe candidati pentru "spiritul de fairplay" in care s-a desfasurat campania. Presedintele le-a oferit europarlamentarilor sprijinul sau: "Oricind veti considera ca trebuie sa va corelati pozitia cu Presedintia, va rog sa nu ezitati sa o faceti".

http://cotidianul.ro/index.php?id=16044&art=39727&cHash=194286f66d

Presedintele Traian Basescu se lauda ca, pentru el, „nu exista europarlamentari PD, PSD, PNL, UDMR sau independenti, ci doar europarlamentari romani”.

Bine dispus, presedintele a spus ca lista cu primii europarlamentari va ramane in istorie. „Indiferent de rautatile publice ale candidatilor, acesta este primul act major al Romaniei in UE. Misiunea acestora este de a armoniza interesul Europei cu interesul national. Va fi un mandat scurt, dar extrem de important si plin de semnificatie”, a spus Traian Basescu.

Dupa discurs, seful statului Basescu i-a felicitat pe rand pe toti europarlamentarii si i-a reprosat, zambind, lui Sebastian Bodu ca nu a venit imbracat in costum, ci in pulover. "Ma, tu nu ai gasit un costum?'', l-a intrebat seful statului pe europarlamentarul PD. Reprezentantii PSD au dat mana mai intai cu presedintele BEC si, dupa aceea, cu Basescu, mai putin Daciana Sarbu, care a procedat invers.

http://www.gandul.info/politica/basescu-distinge-culorile-politice-europarlamentarilor.html?3928;1069561

O stringere de mina rece, fara felicitari, i-a oferit seful statului fostului sau consilier pe probleme juridice, Renate Weber, acum la PNL. Nici un cuvint nu si-au adresat cei doi cind au dat mina, gest pe care nu l-au putut evita, ne relateaza Cotidianul.

Un moment hazliu l-a provocat apoi presedintele BEC, care l-a prezentat pe liderul PLD, Theodor Stolojan, ca fiind "europarlamentar PNL". In hohotele salii, Stolojan a spus apasat si tare: "Liberal-democrat! Europarlamentar PLD!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.