Speranta presedintelui de a gasi o majoritate parlamentara formata din PD, PLD si PSD care sa-i promoveze propria varianta de uninominal are putine sanse de concretizare.

La cateva ore dupa ce seful statului a emis acesta ipoteza, pesedistul Mircea Geoana si pedistul Vasile Blaga au tras o cearta televizata, impanata cu jigniri reciproce.

Potrivit Jurnalulului National, Geoana a intatrat in direct prin legatura telefonica, la Realitatea TV unde s-a declarat suparat ca presedintele nu a spus ca proiectul pe care il sustine este creatia PSD si ca daca seful statului mai fura multe proiecte de la alte partide, s-ar putea sa nu mai vina nimeni la consultari la Cotroceni.

Nici pedistul Vaile Blaga care era inviat in studio nu s-a lasat mai prejos si i-a transmis lui Geoana ca si-a pierdut jumatate de electorat, dupa care i-a trantit-o ca n-o sa fie niciodata prim-ministru. Concluzia trasa de Blaga a fost ca PD si PSD nu mai au ce negocia, nici macar uninominalul lui Basescu.

http://www.jurnalul.ro/articole/110628/geoana-si-blaga-s-au-jignit-in-direct

Intrebat joi seara de realizatorul emisiunii "100%" de la Realitatea TV daca va mai sustine proiectul propriu din Parlament pe tema votului uninominal, liderul PSD, Mircea Geoana, a dat un raspuns foarte vag: "Eu cred ca nu este firesc sa intram in nici un fel de discutie in Parlament pina cind nu vedem ce se intimpla cu legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si care este atacata la Curtea Constitutionala", spune Geoana conform Cotidianul

Un subiect sensibil il prezinta si formarea unui pol de centru-dreapta intre PLD si PD. Theodor Stolojan a declarat pentru Cotidianul ca "Si domnul Blaga, si domnul Boc au tot felul de idei. Si noi avem tot felul de idei. Vom pregati mai multe scenarii de colaborare, inclusiv unul care sa-l cuprinda pe cel anuntat de domnul Blaga, si vom discuta pentru a stabili care este cel mai bun si care va fi acceptat". Potrivit unor surse din PLD, liberal-democratii spera sa fie ajutati de presedintele Traian Basescu pentru a-i convinge pe democrati sa accepte formarea uniunii sub forma de pol.

http://cotidianul.ro/index.php?id=16044&art=39726&cHash=59ee4147d3


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.