Patru partide parlamentare au refuzat invitatia presedintelui de a participa astazi la consultarile pe tema votului uninominal, invocind inutilitatea discutiilor in contextul in care exista deja un proiect sustinut de Guvern.
Dupa ce in campania electorala au tinut mortis sa-si revendice proiectul de lege promulgat, ba chiar si-au indemnat alegatorii sa mearga sa voteze la referendum in speranta ca vor lua un procent in plus, acum social democratii s-au razgindit. „Trebuie sa avem o discutie in Parlament pentru ca exista o avalansa de proiecte. Noi vom sustine in Parlament proiectul guvernului Tariceanu, pe care presedintele trebuie sa-l promulge“, a declarat pentru Cotidianul Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvint al PSD. Daca PSD ar fi fost impotriva proiectului Pro Democratia, ar fi depus motiune de cenzura imediat dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea, intareste Diaconescu.

Alta este insa pozitia lui Mircea Geoana, care sustine in scrisoarea adresata presedintelui ca PSD este interesat de promovarea propriului proiect de lege pentru uninominal, care corespunde vointei exprimate de cei aproape 4 milioane de romani care l-au votat la referendum. De altfel, liderul PSD ii reproseaza lui Traian Basescu ca a tolerat „ipocrizia PD“, care, dupa ce a votat in Comisia de Cod electoral impotriva legii PSD privind votul uninominal majoritar in doua tururi, a depus marti la Senat un proiect de lege copiat dupa varianta PSD. Un alt motiv invocat de Geoana in scrisoarea in care refuza invitatia la consultari este faptul ca seful statului nu a mentionat in campanie ca supune referendumului un proiect PSD. „Atita vreme cit Palatul Cotroceni este sediul de campanie al PD si al PLD, nu cred ca este un loc in care sa putem gasi formule consensuale. Presedintele Romaniei a demonstrat si in aceasta campanie ca nu este decit sef la PD si la PLD“, scrie Mircea Geoana citat de MEDIAFAX.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.