Boc, Blaga si Videanu au aparat ieri cu indirjire secretul putinelor cuvinte pe care seful statului le-a schimbat cu ei dupa esecul referendumului pentru uninominal.

Dupa anuntarea rezultatelor la alegerile pentru Parlamentul European, in curtea PD nu a curs sampania. Si asta desi partidul a obtinut cel mai bun scor din istorie. Duminica noapte, in jurul orei unu, la citeva ore dupa anuntarea rezultatelor la exit-poll, presedintele Traian Basescu a intrat in sediul de campanie al PD din Aleea Modrogan nr. 22. A urcat in biroul lui Vasile Blaga, unde acesta se afla alaturi de Emil Boc si Adriean Videanu. A zabovit mai putin de doua minute, dupa care s-a urcat in masina si a plecat, vizibil suparat.

Potrivit unor surse democrate, Basescu i-ar fi facut vinovati pe cei trei lideri democrati de slaba mobilizare la vot atit pentru referendum, cit si pentru alegeri, cerindu-le intr-un mod imperativ „sa rezolve problema“. Sarcina de a mobiliza cit mai multi alegatori la urne a fost atribuita de catre Basescu democratilor inca de saptamina trecuta, cind seful statului a aparut la ultima intilnire de campanie a conducerii centrale cu toti liderii de filiale. Slaba mobilizare la vot a avut repercusiuni atit asupra rezultatului referendumului, care a fost invalidat, cit si asupra rezultatului PD in alegeri, care a obtinut cele mai multe voturi, dar mult mai putine decit se asteptau.

Este si motivul pentru care democratii par cam stinjeniti cind trebuie sa explice discutia de duminica seara cu seful statului. „Am discutat aspecte legate de referendum si alegeri, i-am prezentat (presedintelui Traian Basescu - n.r.) faptul ca lucram la forma finala a legii privind votul uninominal”, spune liderul PD, Emil Boc. Intrebat insa cum de a avut timp sa discute atitea teme in cele mai putin de doua minute cit a zabovit Basescu, Boc a replicat: „La noi timpul curge altfel decit la dumneavoastra“. A ocolit raspunsul si cind a fost intrebat daca a fost certat de seful statului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.