Procentul democratilor este mult sub cel din sondajele de opinie. Social-democratii au luat peste asteptari.

Batalia euroalegerilor a aratat care sunt cele doua mari forte de pe scena politica romaneasca: PD si PSD. In acest moment, social-democratii (23,14%), reprezentanti ai stangii, le „sufla in ceafa” la numai cateva procente democratilor (28,78%), cei care revendica dreapta politica. Cotati in sondajele de opinie cu scoruri de peste 40%, PD-istii au obtinut un procent dezamagitor.

Liberalii lui Calin Popescu-Tariceanu au reusit sa stranga cu 10% mai putin decat socialistii lui Mircea Geoana, in timp ce Theodor Stolojan a obtinut jumatate din scorul PNL. In fruntea listei la europarlamentare, Stolojan a trecut cu brio primul test electoral, dupa ce la inceputul acestui an infiinta PLD prin ruperea de PNL.

UDMR, cu putin peste pragul electoral, isi consolideaza pozitia la guvernare dupa ce, din cauza candidaturii episcopului Laszlo Tokes, risca sa nu intre in Parlamentul European, un esec decisiv pentru viitorul Uniunii. In ceea ce-l priveste pe Tokes, acesta a obtinut cu un procent peste minimul necesar de 2,5% pentru a obtine fotoliul de europarlamentar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.