Calin Popescu-Tariceanu a convocat aseara Biroul Politic al PNL pentru a propune inceperea negocierilor cu partidele politice pentru o noua majoritate parlamentara. Principala formatiune vizata este PSD, potrivit unor surse de la Palatul Victoria.
Inainte de sedinta, liderii partidului vorbeau cu jumatate de gura despre aceasta ipoteza. „Intai vom analiza rezultatele alegerilor. Dupa analiza ar putea sa vina si o ipoteza de rediscutare a majoritatii”, ne-a declarat vicepresedintele pentru strategii politice al PNL, Crin Antonescu. Liberalii au de depasit in perioada urmatoare doua obstacole majore. Este vorba de adoptatea bugetului de stat, dar si de o eventuala motiune de cenzura depusa de PLD si PD.

Canale cu PSD

Pe de alta parte, potrivit unor surse liberale, in ultima perioada, liderii PNL au pastrat deschise canalele de comunicare cu PSD. Viorel Hrebenciuc si Ludovic Orban au avut o serie de dialoguri informale. Daca, inainte, canalul de comunicare PNL-PSD era asigurat de Viorel Hrebenciuc si Bogdan Olteanu, acum, potrivit unor surse din partid, Orban si Hrebenciuc au devenit buni prieteni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.