Traian Basescu a calificat ieri legea votului uninominal asumata prin raspunderea Guvernului drept "un truc jenant", exprimandu-si indoiala ca vreun judecator de la Curtea Constitutionala va fi de acord sa valideze articolul 29, considerat neconstitutional de catre presedinte.
"Foarte multi se asteptau sa fac ceva cu aceasta lege imediat dupa referendum. Nu am avut in vedere trimiterea legii la Curtea Constitutionala inainte de referendum, dar, constatand ca este vorba despre un articol care incalca grav legea fundamentala, nu avea rost sa mai tin legea. Este un truc jenant pentru cei care au vrut sa il faca pe seama romanilor spunand ca le ofera o lege. De fapt, le ofereau o lege in care un articol era anticonstitutional", a precizat Traian Basescu, mentionand ca articolul 29 din actul normativ contine elemente de neconstitutionalitate.

In opinia sa, "capcana" era ca cineva sa conteste acest articol si legea sa nu mai poata fi aplicata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.