Analistul politic Cristian Parulescu, a declarat, ieri pentru A.M.Press, ca pe scena politica romaneasca nu am avut o dubla campanie electorala, asa cum ar fi fost de asteptat, “deoarece campania pentru alegerile europarlamentare a fost canibalizata de cea pentru referendumul popular de introducere a votului uninominal”. Analistul a tinut sa isi exprime dezamagirea privind esecul campaniei pentru alegerile pentru PE, afirmand ca disputa dintre institutiile statului si-a spus cuvantul si in aceasta chestiune.

“Orice strategie pentru PE a devenit inutila in aceasta campanie electorala, cu ajutorul lui Traian Basescu. Totul s-a redus la dezbaterea privind introducerea votului uninominal, care de fapt este o dezbatere falsa, fiindca ea se refera mai degraba la puterea sefului statului, decat la votul uninominal propriu-zis. Imi pare rau sa constat ca acest conflict institutional s-a prelungit atat de mult incat a ajuns sa afecteze si alegerile europarlamentare”, a mai spus Parvulescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.