Sa ne reamintim... “Candidatul” Aliantei D.A. la functia suprema in stat, Theodor Stolojan se retrage, cu lacrimi in ochi, in octombrie 2004.

In lupta intra, cu mult mai multe lacrimi, Traian Basescu, presedinte al PD la acea data. Castiga, negociaza prin santaj politic formarea noii majoritati parlamentare... Girantii sai electorali, morali si politici: PD si PNL. Desi Alianta D.A. era o constructie politica, evident, contra naturii, disperarea eliminarii de la Putere a PSD i-a unit pe liderii celor doua partide. Dupa votul popular, scandalurile s-au declansat imediat. Divergentele, interesele si lupta pentru Putere i-au despartit dupa doar doi ani. Acum, cei ce promiteau romanilor, intre hore ale bucuriei si mitinguri electorale, ca vor trai bine, mult mai bine, se cearta ca la usa cortului. Democratii condusi, teoretic, de Boc acuza dur rezultatele dezastruoase ale unei guvernari la care au fost partasi mai bine de doi ani. In replica, Tariceanu si ceilalti liberali sar ca arsi atunci cand vine vorba de asumarea vinovatiei pentru situatia deplorabila in care se gaseste Romania.

Fiecare tabara aflata in “razboi” apeleaza la toate armele din dotare pentru a administra lovitura de gratie adversarului. Sintagma “interes national” mai este aruncata in eter, doar in momentele de campanie electorala. In aceste zile, lupta dintre PD, PLD si presedintele Basescu pe deo parte si liberali pe de alta parte a devenit una care se duce prin intermediul zecilor de milioane de euro aruncate in campanie. Este vorba deun “razboi” al bannerelor, afiselor, pliantelor, baloanelor si... balurilor electorale. Totul, pentru castigarea voturilor electoratului. Europarlamentarele au o miza uriasa, dar reprezinta in acelasi timp si un examen important in drumul spre locale, parlamentare si prezidentiale.Tariceanu, Orban, Olteanu si ceilalti lideri ai PNL explica electoratului, intr-un mod original si, bineinteles electoral, de ce nu trebuie sa voteze...

PD si PLD, principalii vinovati, in viziunea liberala de prestatia mediocra a celor doua Cabinete Tariceanu. Liberalii uita faptul ca au atras Romania intr-o disputa cu Basescu si PD. O disputa care nu foloseste nimanui, cu atat mai putin unei tari in care credibilitatea clasei politice a ajuns, deja la fundul sacului. Foloseste poate doar unor orgolii fara masura generate de obligatiile pe care le ai in fata celor care te gireaza politic si economic. Concret, celor din grupul de interese al celor doua Palate. La randul lor, democratii sunt cel putin la fel de vinovati ca fostii colegi de Alianta. Au acceptat neconditionat toate proiectele politice, multe in dauna interesului Romaniei, marca Traian Basescu. Boc, Videanu si Blaga si ceilalti democrati aveau obligatia , dincolo de respectul combinat cu teama fata de presedintele Basescu, sa il traga de maneca, in numeroasele cazuri in care acesta a preferat, nonsalant, sa incalce Constitutia Romaniei. Liderii PD au preferat sa se ascunda umili la umbra procentelor de simpatie prezidentiala. Au continuat sa gireze orice fantezie politica a sefului statului, indiferent daca aceasta a adus sau nu... puncte electorale. Acum PNL si PD vor din nou votul popular. “Argumentele” fiecaruia in parte sunt “zdrobitoare”. In loc sa lase, vinovati, capul in pamant acestia riposteaza dur. Au replica la orice acuzatie. Orice intrebare are raspuns clar: vinovati sunt ceilalti. Nu noi! Noi am vrut, dar ceilalti ne-au...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.