“EU promovez Romania. Tu?”, ne intreaba din parcuri, intersectii sau de pe gardurile caselor, bannerele cu mult prea mediatizatii eurocandidati liberali.

O intrebare, evident electorala care cerseste votul, insa, o spun, din start, cu o doza uriasa de obraznicie. Adica, ei, Tariceanu, Orban, Pacuraru si ceilalti “martiri” liberali care se “sacrifica” de trei ani la guvernare, promoveaza Romania. Incerc sa gasesc modalitatea prin care acestia fac acest lucru. Imi vin in minte, imediat, ca o avalansa, contraargumentele: scandaluri interminabile, guvernare mediocra, orgolii stupide, interes de gasca, lupte disperate pentru suprematia politica... Si, totusi, ei promoveaza Romania. Au schimbat sloganul defunctei Aliante D.A. Acum, romanii nu mai sunt mintiti ca vor trai bine, ci luati la intrebari. Tu, alegatorule, iti permiti neobrazarea de a nu promova Romania? Prin noi, bineinteles, riposteaza liberalii. Simplul cetatean, mintit si sfidat zi de zi, an de an, de o clasa politica aroganta, care a pus mai mereu propriul interes deasupra interesului national, se simte acum jenat in fata intrebarilor celor care au pustiit Romania.

In loc sa lase capul in pamant si sa retraga cu decenta (ce gluma buna...) din viata politica, cei aflati la Putere considera ca au dreptul la inca un mandat. Si inca unul. Electoratul nu trebuie decat sa voteze pentru ei, pentru privilegiile si imunitatea lor. Liberalii concureaza cu democratii si liberal-democratii si la capitolul sumelor aruncate in eurocampanie. Parca niciodata Romania nu a fost atat de inundata de bannere, afise, pliante, publicitate, mitinguri, toate evident electorale. Baloanele cu sigla PNL sunt vazute peste tot. Practic, ele ar trebui sa inalte mai repede tara noastra spre atat de indepartatul PIB al Uniunii Europene. Recent, liberalii s-au reprofilat pe baluri ale... pensionarilor.

Varstnicii din Capitala au fost chemati, pe sectoare, la mese festive, muzica lautareasca si usoara si concursuri cu premii. Premiile sunt mai mult decat tentante: fulare, baloane si flori. Nu vor in schimb decat votul acestora. Nici mai mult nici mai putin. „ Maestrul de ceremonii „a fost nelipsitul Ludovic Orban. Mai mult de patru ore, sute de pensionari au dansat pe muzica lui... Nicu Gigantu. Primele sase perechi au castigat bilete de 10 zile de tratament la Techirghiol. In rest, distractie, mare distractie. Concursuri de Karaoke, fulare, baloane... Ludovic Orban a cantat pensionarilor cinci melodii. Cate una pentru fiecare dintre cele sase luni de guvernare dezastruoasa. Si pentru ca spectacolul sa fie complet, in aceeasi seara, liberalii din sectorul 1 i-au invitat pe pensionari la Circul de Stat din Bucuresti.

Sute de vartsnici au uitat, pentru doua ore, de pensiile mizere, la care Cabinetele Tariceanu a contribuit din plin, uitandu-se la cabaret si dansuri interbelice. Pensionarii au aplaudat, liberalii nu prea, obisnuiti se pare cu... circul ultimilor trei ani de guvernare. Lupta pentru voturi este disperata, iar principalii vinovati considera ca o pomana electorala poate sterge ineficienta celor trei ani de coruptie si incompetenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.