Postul public TVR a anuntat ca va acorda vineri, spatiu de emisie presedintelui Traian Basescu, cu doua zile inainte de votul pentru referendum si alegerile europarlamentare, ca urmare a punctului de vedere exprimat in acest caz de CNA, informeaza NewsIn.

"Televiziunea Romana va aloca vineri, 23 noiembrie a.c., un spatiu adecvat mesajului prezidential, ca urmare a solicitarii adresate postului public de catre Administratia Prezidentiala si tinand cont de punctul de vedere al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in legatura cu aceasta solicitare", informeaza Biroul de Presa al TVR.

TVR respinge, totodata, acuzatiile potrivit carora nu ar fi mediatizat campania pentru referendumul privind votul uninominal. "Televiziunea publica va da astfel curs cererii sefului statului de a 'explica importanta participarii romanilor la cele doua scrutine' si respinge totodata, acuzatiile potrivit carora nu ar fi mediatizat in termenul legal campania pentru referendumul dedicat votului uninominal", mai arata Biroul de Presa al TVR.

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a trimis joi la CNA, cea de-a treia scrisoare in care intreaba daca aparitia lui Traian Basescu la postul public, in 23 noiembrie, cu doua zile inainte de alegeri, este legala. Consiliul s-a pronuntat in toate cele trei situatii in favoarea sefului statului, informeaza NewsIn.

PD si Administratia prezidentiala au acuzat in acest sens, postul public TVR ca, in cele trei saptamani din cele patru ale campaniei pentru dublul scrutin de la 25 noiembrie, nu a organizat dezbateri pe votul uninominal, pentru care presedintele Basescu a convocat referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.