Liberal-democratii incearca sa-si dezlipeasca eticheta de „anexa a PD". Pedistii refuza sa-i duca „in carca"

Liderii PD si PLD par sa fi renuntat momentan la orice gand legat de crearea unui mare partid popular.

La numai o saptamana distanta de euroalegeri, PLD incearca sa-si cimenteze identitatea, accentuand faptul ca are origini liberale. Schimbarea discursului peledistilor are ca scop atragerea cat mai multor procente din electoratul PNL.

La 7 decembrie se implineste un an de cand Theodor Stolojan a anuntat transformarea Platformei liberale (miscare disidenta aparuta in PNL pe parcursul lui 2006) in partid politic. PLD a plecat la drum cu un solid capital electoral si de imagine.

Ulterior, acesta s-a diminuat considerabil, pe de o parte din cauza supravietuirii la guvernare a liberalilor, iar pe de alta, din cauza ramanerii liderilor PLD in umbra presedintelui Traian Basescu.

Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Radu F. Alexandru si (la inceput) Mona Musca nu au reusit nici sa-l inlature pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea PNL, dar nici sa convinga electoratul de dreapta ca sunt „adevaratii liberali".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.