Partidele coalitiei de guvernamint se contrazic in privinta construirii autostrazii Brasov-Bors.

PurtAtorul de cuvInt al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri, la Tirgu-Mures, ca lucrarile la autostrada nu pot fi demarate in acest an din lipsa fondurilor. Deputatul liberal a dat vina pe "gaurile" de 40.000 de miliarde de lei pe care le-ar fi facut PSD in bugetul pe 2005. "Mita electorala data de PSD din buget pe final de mandat ne impiedica sa demaram o serie de investitii", a precizat Nicolaescu.

Tot ieri si tot la Tirgu-Mures, liderii UDMR declarau insa ca lucrarile de constructie la autostrada pot fi si vor fi demarate in acest an. "Nu se pune problema ca nu ar exista bani prevazuti pentru autostrada Transilvania, fiindca sumele necesare construirii Coridorului IV Oltenia vin de afara, de la Banca Europeana de Investitii. Sint doua investitii distincte, care nu se intersecteaza", a declarat presedintele UDMR, Marko Bela.

Pozitia UDMR a fost intarita si de ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, presedinte executiv al Uniunii, Laszlo Borbely. El a precizat ca sint bani, chiar daca mai putini, iar rectificarea de buget ce urmeaza sa aiba loc nu va afecta cu nimic demararea lucrarilor. "Din cele circa 360 de milioane de euro prevazute pentru autostrada Brasov-Bors vor ramine doar 260 de milioane. Dar asta nu inseamna ca lucrarile se vor opri sau ca se renunta la proiect", a mai spus Borbely.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.