Fostul sef al statului, Ion Iliescu, a declarat, ieri, la Arad, ca omul de afaceri pesedist, Omar Hayssam, "a creat prea multa agitatie" in cazul ziaristilor romani rapiti in Irak. "Este o drama umana si sunt de acord cu presedintele Basescu ca trebuie sa existe mai multa discretie, astfel incat sa nu se ingreuneze procesul de negocieri. Cred ca Omar Hayssam trebuia sa colaboreze cu autoritatile si nu sa produca atata agitatie in acest caz", a spus Iliescu, citat de Mediafax. Fostul sef al statului a sustinut o data in plus ca nu stie daca Omar Hayssan este membru PSD si ca il cunoaste "din vedere".

"Nu a facut parte niciodata din delegatiile oficiale ale presedintelui, dar a fost in vizite la care am participat si eu, insa in calitate de om de afaceri, impreuna cu alti oameni de afaceri care cautau oportunitati de colaborare", a spus Iliescu. Vizita liderului PSD la Arad a fost marcata si de un incident. In momentul sosirii fostului presedinte la Palatul Cultural din Arad, locul desfasurarii Conferintei Judetene a PSD, SPP-istii si politistii au fost nevoiti sa ia pe sus un barbat care agita o pancarta pe care scria: "Tovarasule Ion Iliescu, Omar Hayssan va sponsorizeaza un sejur in Irak". Barbatul a fost bagat cu forta intr-un autoturism si dus la sediul Politiei din Arad.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.