Apelurile la numarul de telefon 0316206200, la care seful statului le explica romanilor despre uninominal si referendumul din 25 noiembrie, sunt tarifate in regim normal, in functie de retea, informeaza NewsIn.

Cetatenii pot auzi direct de la presedintele Traian Basescu, la numarul de telefon 0316206200, ce este votul uninominal si de ce este important sa mearga la plebiscitul din 25 noiembrie, in opinia sa.

"Vreau sa-ti vorbesc tie pentru ca pe tine te simt aproape", il pot auzi romanii pe Traian Basescu spunand, daca apeleaza numarul 0316206200 si apasa tasta 3, care ar trebui sa ii faca sa inteleaga ce sta in puterea lor sa faca pe 25 noiembrie.

"Sunt Traian Basescu, presedintele Romaniei. Te chem sa facem curatenie", este mesajul de intampinare a sefului statului, care argumenteaza ca a ales acest mod de a comunica pentru ca doreste sa explice direct semnificatia referendumului. "Sunt lucruri ce te privesc personal si iti vor influenta viata", adauga presedintele. Daca apasa tasta 1, romanii pot afla ce este votul uninominal, iar apasand tasta 2 aud de ce este important referendumul din 25 noiembrie. Tasta 4 contine un scurt mesaj despre importanta alegerilor pentru Parlamentul European, iar tasta 5 poate fi folosita pentru a-i lasa presedintelui mesaje.

"Mi-ar fi placut sa iti spun pe nume. Fiecare dintre noi are un nume, pentru ca suntem oameni, nu liste sau listaci, cum imi place mie sa spun. Oamenii traiesc printre oameni si este normal sa fie reprezentati tot de oameni. Asta inseamna votul uninominal", este explicatia lui Traian Basescu.

"Ducem impreuna o batalie care trebuie sa schimbe ceva esential in Romania: clasa politica, ticalosita de ani lungi de complicitati si interese meschine si care ne-a tarat in randul celor mai corupte tari. Este o batalie impotriva celor ce stau in frunte fara sa te reprezinte cu adevarat si nu le pasa de tine", mai spune seful statului. Presedintele ii indeamna pe romani sa voteze la referendum ca sa "plece cei 322 de listaci" , care sa fie inlocuiti cu politicieni responsabili.

"Politicienilor le este teama de votul tau si de aceea incearca sa te zapaceasca, sa te poarte sa votezi in doua locuri. Informeaza-te corect si mergi sa votezi in ambele parti. Imi vei da dreptate mai tarziu", este mesajul presedintelui.

Traian Basescu recurs la aceasta originala metoda de informare a publicului cu drept de vot, dupa ce a acuzat, incepand cu declansarea campaniei pentru referendum, faptul ca posturile publice de radio si televiziune nu i-au permis sa ii informeze pe cetateni despre importanta plebiscitului, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.