Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, se declara surprins de afirmatiile presedintelui Traian Basescu, care a anuntat ca va face public referatul pe care l-a trimis presedintilor Parlamentului cand a cerut reexaminarea Legii privind drepturile salariale ale parlamentarilor.

“Presedintele Traian Basescu minte atunci cand afirma ca mi-a trimis, spre reexaminare, Legea privind statutul deputatilor si senatorilor. Conform realitatii, seful statului a trimis intr-adevar o cerere de reexaminare pentru acest text legislativ domnului Adrian Nastase, la data de 11 ianuarie 2006, data la care era presedinte al Camerei Deputatilor”, a precizat Olteanu. Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca in aceasta cerere de reexaminare, presedintele Traian Basescu face referire la legitimatia de parlamentar, la pasaportul diplomatic, la pensiile de serviciu, la raporturile parlamentarilor cu Justitia, nicidecum la problema sumelor pe care deputatii le primesc pentru chirii. “Faptul ca nu a reactionat atunci la acest subiect dovedeste ca este si domnia-sa parte la aplicarea legii”, a mai spus Olteanu.

Tot ieri, Bogdan Olteanu i-a trimis presedintelui o noua scrisoare, prin care ii solicita promulgarea legii uninominalului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea. “O eventuala contestare pe fondul sistemului electoral introdus prin legea uninominalului trecuta de Parlament ar insemna o negare a principiului votului uninominal”, afirma presedintele Camerei Deputatilor. “Acest fapt ar arata extrem de clar neincrederea dumneavoastra in votul uninominal si ar transforma in minciuna intreg demersul dumneavoastra prin care sustineti o eventuala reforma electorala”, afirma Olteanu in scrisoare.

Presedintele Camerei ii atrage atentia sefului statului ca trimiterea la Curtea Constitutionala a proiectului care se afla acum la promulgare este una conjuncturala. ”In cazul in care contestatia dumneavoastra vizeaza articolele privind organizarea tehnica a alegerilor, trebuie sa spun ca o astfel de decizie este absurda, daca ne gandim ca legea adoptata de Parlament cuprinde procedurile si practicile care se aplica si in prezent, atat cu ocazia alegerilor locale, cat si a celor parlamentare”, spune Olteanu. El ii cere presedintelui sa arate “responsabilitate” si sa renunte la “jumatatile de masura”. ”Daca doriti cu adevarat votul uninominal, atunci veti renunta la jocuri politicianiste si la tragerile de timp si veti avea o atitudine responsabila fata de cetatenii acestei tari care doresc cu adevarat aplicarea legii”, se arata in scrisoarea lui Bogdan Olteanu adresata sefului statului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.