Presedintele Basescu continua zi de zi pe o tonalitate tot mai crescanda campania pentru Parlamentul European.
Desi mascata de cea privind Referendumul, campania “ echidistantului” sef al statului a constat, ieri, in cadrul unei dezbateri organizate de GDS, prin atacuri virulente la adresa Parlamentului.„Nivelul de incredere in Parlamentul Romaniei este la nivel de alerta maxima. Spun asta pentru ca disparitia increderii intr-o astfel de institutie, inseamna colapsul democratiei”, a afirmat sefului statului, care a adaugat ca increderea de care se bucura Legislativul roman - cifrata undeva intre 18 si 22 la suta - este cea mai scazuta din Uniunea Europeana.

In context, Basescu a avertizat ca, daca tendinta actuala se mentine, increderea romanilor in Parlament ar putea ajunge la 10 sau chiar 5 la suta. Sefului statului a explicat ca, in opinia sa, solutia pentru ca increderea in institutia parlamentara sa isi opreasca trendul descendent tine de reformarea clasei politice. Aceasta si pentru ca, sustine Basescu, actuala clasa politica „si-a incheiat mandatul” odata cu indeplinirea celor trei obiective mari pe care le-a avut dupa 1989: intrarea in NATO, intrarea in Uniunea Europeana si consolidarea democratiei. Nu ar fi exclus ca in curand sa se solicite nici mai mult nici mai putin decat desfiintarea acestui “ ingrijorator” Legislativ, care convine sau nu unora sau altora a reprezentat singurul for de sanctionare si tragere a unor semnale de alarma fata de derapajele constitutionale ale presedintelui-jucator.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.