Tinarul pesedist Victor Ponta il acuza pe fiul secretarului general al Ministerului Educatiei ca a cistigat un concurs, desi nu ar fi indeplinit conditiile de participare. Fiul demnitarului respinge acuzatia si spune ca Ponta vrea doar sa plateasca „polite“ tatalui sau.

Ieri, la TIrgu-Jiu, presedintele Tineretului Social-Democrat, Victor Ponta, a declarat ca Horatiu Gorun, fiul secretarului general din Ministerul Educatiei, Adrian Gorun, a fost admis pe nedrept in cadrul unui proiect de dezvoltare a invatamintului rural. Concursul a fost organizat in februarie de Centrul Educatia 2000 + si Ministerul Educatiei, iar Horatiu Gorun, care este cadru didactic universitar, a fost admis ca facilitator in cadrul proiectului. Dupa cum spune Ponta, fiul demnitarului urma sa ajute scolile din mediul rural sa intocmeasca proiecte pentru a obtine finantare de la comunitatea europeana si, in schimb, trebuia sa primeasca 20 de dolari pe zi. "Horatiu Gorun nu putea participa, pentru ca este cadru universitar, dar el a fost si admis. La mijloc sint nereguli si o sa cer ministrului sa-l demita pe secretarul Adrian Gorun", ne-a declarat Ponta.

Fiul secretarului general al ministerului spune ca Ponta nu are dreptate si ca vrea doar sa se razbune pe tatal sau. "Eu m-am dus la acest concurs, am fost instiintat prin e-mail de Centrul Educatia 2000+ ca am fost selectat. Dar cind dosarul a ajuns la minister, mi-au spus ca nu indeplinesc conditiile, trebuia sa lucrez in invatamintul preuniversitar, nu universitar", spune Horatiu Gorun. Afirmatiile sale sint sustinute si de Tiberiu Velter, directorul pentru invatamintul rural din Ministerul Educatiei. "Cei de la Educatia 2000+ au selectat facilitatorii, dar ministerul avea ultimul cuvint. Cind am primit lista, am verificat dosarele si am constatat ca nu indeplinea conditiile. Pe 16 martie, i-am instiintat pe cei de la Educatia 2000+ca nu este admis, chiar daca stiam ca este baiatul secretarului general", spune Velter. •


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.