Frunda: “Campania UDMR prinde la romani! “

Liderii UDMR nu contenesc sa ne surprinda in fiecare zi. Pe langa mostrele de obraznicie cu care ne irita tot mai des, reprezentantii Uniunii prefera, electoral, sa se umple, prin declaratiile facute, de ridicol. Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, primul candidat propus pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, s-a declarat ieri, nemultumit de modul in care se desfasoara campania electorala. Potrivit udemeristului, in afara de formatiunea condusa de Marko Bela, toate celelalte partide antrenate in lupta pentru alegeri nu fac o campanie eficienta. “Suntem deja la jumatatea campaniei electorale. Mi se pare ca in afara de UDMR, care deja a strabatut in lung si in lat Transilvania, celelalte partide par sa nu fie in campanie. De exemplu, am fost pana acum in sapte judete si marturisesc ca rar ne-am intalnit cu colegi de la alte partide. Am observat ca mai toti au renuntat la campania traditionala - sa mearga cu caravana din judet in judet. Acum campania se face la televizor, dar vreau sa mentionez faptul ca emisiunile electorale au sub un procent de audienta”, a declarat pentru A.M.Press, Frunda. “Noi facem o campanie electorala care are un mesaj ce poate prinde atat la romani, cat si la alte minoritati, nu numai cea maghiara. Noi ne axam pe interesul comunitatilor locale si este firesc sa ne asteptam ca marea majoritate a voturilor pe care le vom primi sa vina din partea comunitatii maghiare. Binenteles, ne asteptam sa obtinem voturi si din partea romanilor”, a conchis Frunda. Europarlamentarul Uniunii, cel care si-a permis neobrazarea de a spune in calitatea sa de sef al Delegatiei Romaniei la APCE ca acolo reprezinta... Ungaria, continua sa se simta ca pestele in apa, intr-o lume politica dominata de negocieri de culise, populism si interese de grup sau de gasca.

PSD asteapta “sondajul” din 25 noiembrie

Seful campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, vicepresedintele formatiunii Liviu Dragnea, a declarat ieri pentru A.M.Press ca social-democratii nu sunt ingrijorati de scorurile cu care sunt creditati in sondajele de opinie, scoruri potrivit carora PSD nu va obtine mai mult de sapte locuri in Parlamentul European. “Daca ne apucam acum sa comentam sondaje care de pe o zi pe alta ne dau cand cu un procent cand cu altul, ne ia ameteala. Asa ca cel mai intelept este sa asteptam sondajul din 25 noiembrie, mai ales ca nici nu mai este atat de mult pana atunci. E bine sa avem rabdare”, a spus Dragnea, care a adaugat ca, indiferent de ce spun sondajele, PSD ramane la obiectivul pe care l-a fixat inainte de inceperea campaniei pentru europarlamentare, respectiv obtinerea a minimum noua locuri in legislativul european. Cat despre felul in care decurs pana in prezent si va decurge de acum incolo campania electorala, Liviu Dragnea a apreciat ca s-ar putea ca in ultimele doua saptamani sa aiba loc o modificare a profilului bataliei electorale. „Pana acum nu a fost o campanie nici violenta si nici foarte vizibila pe televiziuni sau in presa scrisa, dar este posibil ca in ultimele doua saptamani sa apara si atacuri mai dure, pentru ca asa s-a intamplat de fiecare data”, a opinat seful de campanie al PSD. El a adaugat ca formatiunea din care face parte va incerca sa se concentreze - asa cum s-a intamplat si pana acum - mai mult pe actiuni in teritoriu si pe intalniri directe cu cetatenii. Campania electorala a PSD se va incheia cu un mare miting la Bucuresti pe 23 noiembrie.

“Candidatul“ Basescu, intr-o neincetata campanie electorala

Traian Basescu va fi prezent, duminica, la Iasi, la prezentarea candidatilor PLD pentru Parlamentul European. Anuntul a fost facut, ieri, de Dumitru Oprea, presedintele Organizatiei Judetene Iasi a PLD.
Manifestarea va avea loc, incepand cu orele 11.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor, presedintele Traian Basescu urmand sa adreseze un scurt mesaj participantilor in jurul orelor 13.00. “Initial, stabilisem pentru data de 11 noiembrie organizarea unui miting electoral in Piata Unirii, incepand cu orele 16. Insa, din cauza vremii, am hotarat ca nu are nici un rost sa tinem oamenii in frig, mai ales ca multi dintre acestia vor veni la Iasi din toate judetele Moldovei. Motiv pentru care am decis ca manifestarea de prezentare a candidatilor partidului nostru pentru Parlamentul European sa aiba loc incepand cu orele 11.30 la casa de Cultura a Sindicatelor”, a precizat Dumitru Oprea.
In alta ordine de idei, presedintele Comisiei pentru repartizarea timpilor de antena in campania electorala pentru referendum, deputatul PSD Ioan Bivolaru a anuntat, miercuri seara, ca majoritatea membrilor comisiei considera ca presedintele Traian Basescu si-a epuizat timpii de antena din campania electorala pentru televiziune, drept pentru care nu va mai apara in nicio emisiune a TVR-ului. ”S-a convenit, in prima grila, ca intr-una din cele zece emisiuni radio, Traian Basescu isi va puntea exprima punctul de vedere, dar in ceea ce priveste televiziunea, consideram, ca presedintele si-a expuizat timpii de campanie electorala, pentru ca a fost primul care a deschis campania pentru referendum la TVR, a sustinut Bivolaru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.