O alta scrisoare deschisa. Acelasi "adrisant", acelasi semnatar: presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care insista pe langa seful statului pentru promulgarea proiectului de vot uninominal asumat de Guvern.

Dupa ce a solicitat ca presedintele Traian Basescu sa promulge mai repede legea cu pricina, ieri, Olteanu a mai cerut un ragaz de gandire la Cotroceni. Nu conteaza ca demersul mediatizat de presedintele Camerei Deputatilor nu are miza! seful statului nu ar putea promulga legea uninominalului si sa duca mai departe referendumul din 25 noiembrie, deja convocat. in scrisorile lui Olteanu nu se precizeaza nimic legat de acest eventual "blocaj". in schimb, se promoveaza arta corespondentei...

Ruga

Presedintele Camerei Deputatilor i-a scris din nou lui Traian Basescu. Tot despre promulgarea votului uninominal, dar cu alte argumente menite sa promoveze solutia. "Acest proiect de lege este asteptat cu mare interes de societatea civila si de opinia publica", precizeaza Bogdan Olteanu in scrisoarea deschisa catre Cotroceni. De cerut, cere acelasi lucru: ca seful statului sa promulge legea asupra careia Guvernul Tariceanu II si-a asumat raspunderea, desi asta ar insemna ca Basescu sa lase fara miza referendumul pe care chiar el l-a convocat. "Exista argumente foarte puternice pentru a reflecta suplimentar asupra acestei probleme", mai precizeaza Olteanu. Motivele? Toate, alese pe "spranceana": efortul depus de societatea civila prin organizarea de "nenumarate mese rotunde si dezbateri" sau "riscul de a bloca reforma electorala prin mutarea problemei in anul 2008".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.