Conservatorii vor depune luni la Parlament un proiect de lege care prevede ca persoanelor care sunt condamnate in baza unei hotarari judecatoresti ramase definitive pentru infractiuni grave sa li se interzica timp de 10 ani sa paraseasca Romania.
Proiectul de lege se refera la infractiuni precum cea de viol, crima, trafic de droguri, proxenetism, talharie, pedofilie, sechestrarea de pesoane si utilizarea copiilor si a persoanelor cu handicap pentru cersit, iar cei care au facut astfel de fapte, pe langa pedeapsa prevazuta de Codul Penal, sa primeasca si pedeapsa complementara de interzicere a parasirii tarii pentru o perioada mare de timp. "Atitudinea romanului care a violat si a ucis in Italia si nu numai a lui ne-a framantat foarte mult in ultimele zile. Implicatiile sunt deosebit de importante, mult mai importante decat se vad la prima vedere.

Proiectul nostru urmareste sa rezolve doua probleme: pe de o parte, diminuarea riscului ca cetateni romani sa ne faca poporul de ras in afara granitelor si, pe de alta parte, urmareste sa salveze onorabilitatea romanilor corecti care lucreaza in strainatate", a aratat liderul PC, Dan Voiculescu. El a adaugat ca perioada de 10 ani pentru interdictie nu a fost aleasa intamplator, intrucat infractorul "are timp 10 ani sa-i vina mintea la cap, sa scape de astfel de atitudini". Presedintele conservator a anuntat ca de luni vor avea loc intalniri bilaterale ale conservatorilor cu absolut toate partidele parlamentare pe aceasta initiativa, pentru a se asigura de un vot unanim in Parlament in procedura de urgenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.