PLD lucreaza la un proiect de lege prin care parlamentarii sa isi poata pierde mandatul, daca alegatorii decid prin referendum acest lucru.
Gheorghe Flutur a declarat joi ca liberal-democratii vor propune in Parlament, dupa referendumul din 25 noiembrie, un proiect de lege care sa ofere posibilitatea ca senatorii si deputatii sa fie schimbati in acelasi mod ca primarii. Conform acestuia, un sfert din alegatorii dintr-o circumscriptie pot initia demersul pentru ca un parlamentar sa isi piarda scaunul. Reprezentantii celorlalte partide parlamentare, cu exceptia PD, considera initiativa PLD drept una de campanie si nicidecum una serioasa, care sa ajute la reformarea clasei politice.

"Parlamentarul va fi schimbat daca se intruneste jumatate plus unul din numarul voturilor din circumscriptia respectiva", a explicat Flutur, citat de Mediafax. Senatorul PLD, Nicolae Vlad Popa, ne-a precizat ca in acest moment nu avem nici o procedura de retragere a sprijinului pentru Parlament si, de aceea, trebuie ca o astfel de prevedere sa apara. El ne-a spus ca liberal democratii doresc, prin introducerea acestui proiect, sa existe un tratament de egalitate intre presedinte si un parlamentar. Totodata, senatorul a recunoscut ca va exista o rezistenta din partea celor vizati fata de un asemenea proiect de lege, dar ca acesta este necesar. "Acum 30 de ani, nimeni nu credea ca mafia poata fi pusa cu botul pe labe, iar acum sapte ani nimeni nu credea ca atotputernicul Nastase poate avea probleme cu Justitia", a concluzionat Nicolae Vlad Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.