Reprezentantii PUR au incrucisat sabiile cu pedistii ieri, in Consiliul National al Coalitiei (CNC). Motivul controversei l-au constituit "aprecierile deplasate" pe care deputatul PUR Pantelimon Manta le-a facut marti, la tribuna parlamentului, cind l-a atacat pe seful statului, Traian Basescu.
Surse din Alianta sustin ca discutiile din CNC au fost destul de aprinse, umanistii Sergiu Andon si Daniela Popa, prezenti la sedinta, luindu-i partea colegului lor.

"Nu mai sintem pe vremea lui Ceausescu, atunci cind aveam toti aceleasi pareri", ar fi argumentat membrii PUR reactia nervoasa a lui Manta, care l-a acuzat pe Basescu, in timpul dezbaterilor din parlament pe motiunea initiata de PSD, ca este continuatorul practicilor pesediste de cooptare la putere prin nepotism. "Am cerut PUR sa precizeze public daca Pantelimon Manta a prezentat un punct de vedere personal sau e punctul de vedere al partidului", a spus presedintele interimar al PD, Emil Boc.
El a mentionat ca "aprecierile total deplasate" ale deputatului PUR "transced protocolului coalitiei".
Umanistii n-au dat un raspuns transant in aceasta chestiune, dar au mentionat ca votul alaturi de aliati impotriva motiunii PSD demonstreaza in final sprijinul PUR fata de cabinetul Tariceanu. Reprezentantii PUR care au participat ieri la CNC le-au amintit aliatilor faptul ca n-au primit satisfactie in problema numirii secretarilor de stat, acesta fiind un argument pentru a-i trece cu vederea iesirile lui Manta. Boc insa a insistat: "Nu poti sa porti tricou portocaliu si sa joci ca si cind ai tricou albastru".

Mentionam ca Pantelimon Manta a parasit PD anul trecut, in urma unui conflict deschis cu seful de atunci al partidului, Traian Basescu, care a refuzat ca Manta sa fie pe listele parlamentare. Acesta s-a inscris in PUR. Ieri, in coalitie, reprezentantii PNL-PD, PUR si UDMR au luat in discutie si pachetul de legi privind proprietatea.
UDMR a cerut aminarea dezbaterilor, iar aliatii au fost de acord. "Pina saptamina viitoare, miercuri, partidele din coalitie trebuie sa prezinte un punct de vedere pe legile proprietatii", a precizat Boc.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.