Emil Boc pare sa fi gasit solutia pentru schimbarea lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Liderul PD considera ca seful PSD ar trebui sa-si dea demisia de onoare dupa ce motiunea pe care partidul sau a initiat-o a fost respinsa.
Potrivit lui Boc, votul "covarsitor" pentru respingerea motiunii PSD reprezinta "o dovada in plus" ca acest partid "n-are legitimitate si dreptul de a conduce Camera Deputatilor".
"Dupa respingerea la un asemenea procent a motiunii initiate de PSD, ar trebui sa intervina o demisie de onoare a presedintelui Camerei Deputatilor, pentru ca acesta nu mai are legitimitate politica. Demisia de onoare ar fi un gest politic de apreciat pe scena politica romaneasca", a mai explicat Boc.

Prima motiune simpla initiata de PSD in actuala legislatura, avand ca tema administratia locala, a fost respinsa, marti seara, cu 159 de voturi "impotriva", 97 "pentru" si 21 de abtineri.
Deputatii social-democrati au fost singurii care au votat in favoarea motiunii.
Ministrul Administratiei Blaga, vizat de demersul PSD, a calificat motiunea drept "un demers politic ilar si fara nici o legatura cu realitatea", care este caracterizat de "politicianism, superficialitate si, in special, demagogie".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.