Episcopul Laszlo Tokes se dovedeste o amenintare reala pentru UDMR, la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie.
Conform unui sondaj recent realizat de CURS, Tokes, care candideaza ca independent, are, in acest moment, un scor de 2 la suta din intentiile de vot, in conditiile in care campania electorala a inceput doar de cateva zile, in timp ce UDMR are in jur de 4 la suta, cu un procent sub pragul electoral. in aceste conditii, devine aproape nerelevant daca Tokes intra sau nu in Parlamentul European, cata vreme UDMR nu reuseste sa trimita nici un eurodeputat a Bruxelles.

Este exact lucrul de care s-au temut Marko Bela si apropiatii sai, atunci cand au negociat cu Laszlo Tokes participarea pe liste comune la euroalegeri. Daca UDMR nu trece pragul electoral, atunci va fi obligata sa faca serioase concesii lui Tokes si alor sai, ca sa nu riste sa piarda alegerile locale si pe cele parlamentare interne de anul viitor. De altfel, episcopul a si anuntat intentia de a transforma Uniunea Civica Maghiara (UCM) in partid, pana la viitoarele alegeri.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.