Avocatul Regelui Mihai I si avocatul Printului Paul Lambrino, nepotul fostului suveran, si-au disputat Castelul Peles in Comisia juridica a Senatului.

Dezbaterea legii privind restituirea unor bunuri care i-au apartinut fostului suveran al Romaniei Mihai I va fi reluata de Comisia juridica a Senatului saptamina viitoare. In sedinta de ieri, desi au fost prezenti si avocatul fostului Rege Mihai si Printul Paul Lambrino, un descendent al familiei regale, Comisia juridica nu a reusit sa contureze un punct de vedere comun. Adrian Vasiliu, avocatul fostului rege, a sustinut ideea ca actul normativ dezbatut se refera la restituirea unor bunuri care i-au apartinut clientului sau si de aceea nu trebuie introdusa in discutie chestiunea dreptului la succesiune pe care l-ar avea alti descendenti ai casei regale.

Paul Lambrino crede ca Pelesul i se cuvine

Dar, obiectul disputei il constituie Castelul Peles. Printul Paul Lambrino, si el descendent al lui Carol al II-lea, sustine ca Pelesul i-a apartinut acestuia si nu lui Mihai I. In consecinta, considera Paul, el este indreptatit sa revendice Pelesul. Intervenind in disputa, senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut ca Pelesul a fost transmis prin testament de Regele Ferdinand succesorului sau la tron in calitate de suveran, de sef de stat, si nu ca bun personal transmis unui membru de familie. La rindul sau, senatorul PPRM Doru Liviu Bindea a explicat ca atentia membrilor comisiei trebuie sa fie asupra legii dezbatute si nu asupra disputelor dintre descendenti. •


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.