Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a declarat ca UDMR va face demersuri pentru a asigura o reprezentare de peste 30% a populatiei maghiare, in circumscriptiile in care se va vota pe sistemul votului uninominal, informeaza NewsIn.
„Vom face demersurile necesare ca circumscriptiile sa fie desenate corect, sa ne asigure sansa de a participa la alegerile parlamentare. Am fi ipocriti daca am sustine ca ne bucuram de aceasta lege a uninominalului. Daca circumscriptiile in cadrul judetelor vor fi stabilite astfel incat populatia de etnie maghiara sa reprezinte mai putin de 30% din populatie, atunci nu avem sanse teoretice sa avem deputati si senatori. Asta inseamna ca nu vom trece pragul de 5%”, a declarat Gyorgy Frunda.

Senatorul a mai afirmat ca daca nu vor fi respectate conditiile sugerate de el, UDMR va primi voturi numai in Harghita, Covasna si o parte din judetul Mures, unde traieste mai putin de jumatate din populatia maghiara din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.