Social democratii contesta amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea referitor la pedepsirea jurnalistilor.

Conducerea PSD a decis ieri sa conteste la Avocatul Poporului amendamentul unui deputat PSD la Codul de procedura penala. Este vorba despre o modificare a acestui Cod, recent adoptata de Parlament, potrivit careia jurnalistii care divulga informatii dintr-un dosar aflat in cercetare sint pasibili de inchisoare. Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, social democratii vor solicita „un aviz de legalitate“ de la institutia Avocatului Poporului. Conducerea acestui partid considera ca textul legii „intra in coliziune cu drepturile si libertatile fundamentale ale omului“. Liderii PSD au discutat ieri si despre posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale asupra acestei legi, dar, in cele din urma, au renuntat la aceasta idee.

Conducerea PSD a discutat ieri si despre problema de credibilitate pe care ar putea s-o ridice contestarea unei initiative legislative a unui deputat PSD. Liderul grupului parlamentar al social democratilor, Viorel Hrebenciuc, a dat, totusi, asigurari ca „nu e nici o problema“.

Cel care a propus atacarea noului Cod la Avocatul Poporului este vicepresedintele PSD Victor Ponta, care are o rivalitate mai veche cu deputatul Eugen Nicolicea. Acesta din urma era ieri foarte nervos. „Eu nu mai vreau sa fac bine la prosti“, se plingea el. Nicolicea sustine ca textul sau este mult mai ingaduitor cu ziaristii decit cel vechi. „Pentru ca pe niste prosti, ca altfel nu pot sa le spun, i-a luat gura pe dinainte, eu va doresc sa traiti fericiti cu vechiul text“, mai spune Nicolicea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.