PRM vrea o lege pentru “linistea romanilor si a Romaniei”, prin care sa se interzica partidele politice constituite pe criterii etnice.
Senatorul PRM, Gheorghe Funar, a depus ieri la Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege care sa se interzica asimilarea Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), dar si a oricarei organizatii apartinand minoritatilor nationale cu un partid politic. PRM solicita in textul proiectului, ca Ministerul Public sa actioneze pentru scoaterea in afara legii a oricarei organizatii constituite pe criterii etnice care nu respecta suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei. De asemenea, propunerea legislativa interzice membrilor UDMR sa faca parte din Guvernul Romaniei si din structurile sale din teritoriu si sa ocupe functii de demnitate publica.

Totodata, in proiectul de lege se precizeaza ca, incepand cu anul scolar 2008-2009, separatismul scolar pe criterii etnice in invatamantul de stat sa nu mai existe, iar in fiecare unitate de invatamant scolar si universitar de stat din Romania limba oficiala a tarii sa fie obligatorie. PRM cere, de asemenea, interzice finantarii din bugetul statului roman sau din bugetele locale a organizatiilor neguvernamentale ale etnicilor maghiari, inclusiv a UDMR si emisiunile in limba maghiara la studiourile publice de radio si televiziune. “In termen de 30 de zile de la adoptarea legii, Guvernul si autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa inlature de pe teritoriul Romaniei orice insemn care aminteste de Ungaria Mare si ocupatia ungureasca, respectiv: grupuri statuare, statui, busturi, borne, placi comemorative, steme ale localitatilor sau judetelor. Cei care arboreaza sau poarta steagul rosu-alb-verde cu stema Ungariei Mari savarsesc contraventii care se sanctioneaza cu amenda de la 10.000-20.000 lei pentru fiecare steag. Amenzile se aplica organizatorilor manifestarii si fiecarui purtator de steag. Orice concurs pentru ocuparea unui loc de munca in Romania la care conditia obligatorie sau facultativa este cunoasterea limbii maghiare este nul de drept. Cetatenii romani de alta etnie care nu cunosc limba oficiala a Romaniei sau nu vor sa vorbeasca limba romana, se pot adresa autoritatilor publice numai prin translator autorizat pe care il platesc. Se interzic sedintele comune ale guvernelor din Romania si Ungaria”, se mai arata in textul proiectului de lege.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.