Referendumul presedintelui divizeaza Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) - Alegeri Europene
Mai multe organizatii din Coalitie au semnat, joi, un apel, cerandu-i presedintelui Basescu sa promulge neintarziat legea privind votul uninominal - varianta Pro Democratia - asupra careia Guvernul isi va asuma raspunderea. Trei organizatii ale CPC, mai apropiate de Cotroceni, au evitat sa sustina acest demers. Societatea Academica din Romania (SAR), Freedom House si Grupul pentru Dialog Social (GDS) nu si-au trecut numele pe lista semnatarilor. Mai mult, Alina Mungiu (SAR) sustine ca CPC si-a incetat activitatea, iar coordonatorul proiectului si-a depasit mandatul.

In comunicatul difuzat joi sub antetul Coalitiei se preciza ca CPC apreciaza ca benefica actiunea Guvernului de asumare a raspunderii pentru proiectului de lege privind introducerea votului uninominal, in varianta propusa de Asociatia Pro Democratia (APD) si agreata de PD, PNL, PSD, UDMR si PC. "Fara a pune in discutie dreptul presedintelui de a convoca un referendum pe tema votului uninominal, promulgarea proiectului de lege in varianta APD ar putea asigura o baza de discutii in Parlament asupra modalitatii exacte de reprezentare: proportionala, asa cum a propus APD sau majoritara, asa cum propune presedintele", se arata in apel.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.