PD a contestat la Curtea Constitutionala legea de aprobare a OUG 15/2007 privind euroalegerile, reclamand faptul ca se restrange dreptul de a fi ales in PE, ca Ordonanta nu e semnata de toti ministrii responsabili si nu intruneste conditiile de urgenta prevazute pentru emiterea unor asemenea acte.
Democratii au contestat la Curtea Constitutionala Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 15/2007 privind unele masuri referitoare la alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2007, adoptata de plenul Camerei Deputatilor in data de 9 octombrie 2007. in textul sesizarii , democratii reclama faptul ca actul normativ incalca prevederile art. 38 din Constitutie, potrivit caruia, „in conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cetatenii romani au dreptul de a alege si de a fi alesi in Parlamentul European”.

PD mai arata ca li s-a restrans dreptul fundamental de a putea fi alesi in Parlamentul European cetatenilor care au implinit varsta de 23 de ani in intervalul cuprins intre prima zi a semestrului II al anului 2007 si ziua de referinta a alegerilor, stabilita ulterior - dat fiind faptul ca procesul de strangere si depunere de semnaturi s-a incheiat inainte de a avea cunostinta despre conditiile inscrierii in cursa electorala.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.