In batalia pentru uninominal, Nicolae Vacaroiu acuza ca seful statului si premierul trateaza cu un dispret total Parlamentul, care a devenit un biet “cotet” in curtea Cotroceniului si a Palatului Victoria, din care doar uneori alesii indraznesc “sa latre”.

Sedinta de miercuri a conducerilor reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, in care s-a primit scrisoarea primului-ministru prin care informa Parlamentul ca isi va asuma raspunderea pe proiectul de lege privind votul uninominal, la scurt timp dupa ce presedintele Basescu anuntase convocarea unui referendum pe aceeasi tema, se dovedeste a fi fost una de-a dreptul tensionata. in contextul in care la Senat se afla deja in dezbatere proiectul de lege pentru uninominal, gesturile pri­milor demnitari ai tarii i-au infuriat pe parlamentari, care s-au conside­rat dispretuiti. Conform stenogramei respectivei sedinte, presedintele Se­natului, Nicolae Vacaroiu, a fost cel care a pus punctul pe “i”.


PROTEST

“Pun intrebarea: Mai avem Parlament? Noi mai existam ca Parlament? Presedintele ne sfideaza - nu ma pacaliti voi pe mine ca dezbateti in Senat si in Ca­mera Deputatilor procedura -, las! Ca fac eu. si va arat eu cine sunt. Deci, pentru presedinte nu existam. Pentru primul-ministru Tariceanu nu existam. A trimis o lege, s-a facut un raport cu amendamente de la Senat, suntem in procedura si vine cu asumarea raspunderii. Este ceva groaznic. Nu stiu daca sesizati cat de ridicoli am devenit, cat de ridicoli am putut sa devenim asa, intr-un timp relativ scurt”, a reclamat Vaca­roiu, conform sursei citate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.