PRM vrea ca romii sa fie numiti oficial tigani, iar maghiarii din Transilvania sa primeasca prime in bani daca pleaca in Ungaria. Totul reglementat prin lege.
Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat vineri ca a depus in Parlament doua proiecte legislative referitoare la doua minoritati etnice importante din Romania. Este vorba despre romi si despre maghiari. Legea referitoare la romi prevede ca reprezentantii acestei etnii sa fie denumiti oficial “tigani”. Motivul: pentru a se elimina “confuzia creata artificial dintre romi si romani”. “Ei cind au venit in Europa in anul 1354 erau tigani, nu romi. Este o situatie caraghioasa sa avem imparatul tiganilor, regele tiganilor si ei nu au supusi, pentru ca acestia sint romi. Trebuie sa se stie ca tiganii sint tigani si romanii sint romani, sa nu ne mai confunde nimeni”, argumenteaza Funar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.