Traian Basescu i-a lasat cu gura cascata pe pesedisti, el mergand la lansarea candidatilor PSD Bucuresti.

Initial, seful statului a anuntat, prin vocea purtatorului sau de cuvant, ca nu va onora invitatia facuta de Mircea Geoana de a fi prezent la Romexpo din motive de program incarcat. Chemarea PSD a venit la doar cateva zile dupa ce Basescu a participat la lansarea eurocandidatilor PD, iar pe cei de la PLD i-a asigurat de tot sprijinul sau in campanie. Basescu a tinut mortis sa-l atace pe Ion Iliescu, amintind ca in '90, tot la Romexpo, "se multumea minerilor".

"Aici se multumea minerilor, in '90"

Seful statului si-a facut simtita prezenta exact in momentul in care Mircea Geoana il critica pentru ca nu a onorat invitatia PSD. Deloc stingher de rumoarea si uimirea pe care a provocat-o aparitia sa la Romexpo, Basescu s-a asezat pe scaunul rezervat special pentru el de Marian Vanghelie. Din mijlocul scenei, presedintele a ascultat cuminte discursul populist al lui Mircea Geoana si a ramas pe scaun de fiecare data cand sala izbucnea in urale si ovatii. Mai mult, ca sa-l irite pe Basescu, pesedistii au inceput sa le strige numele lui Ion Iliescu, Adrian Nastase si Sorin Oprescu exact in timp ce Geoana vorbea de la microfon despre cu totul altceva. "Prezenta presedintelui aici este un semn de normalitate. Sa-i spunem ca o sa ne batem cu PD la europarlamentare ca la Rovine", a grait Geoana spre amuzamentul lui Basescu. Imediat cum a luat cuvantul, seful statului si-a cerut scuze pentru intarziere, spunand ca invitatia primita l-a facut sa-si schimbe tot programul. Tot discursul lui Basescu s-a concentrat in jurul referendumului pentru votul uninominal, seful statului precizand ca si PSD trebuie reformat astfel incat "peste doua-trei legislaturi" sa redevina cel mai mare partid.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.