Seful statului a pus la cale, miercuri seara, la Capsa, o noua strategie pentru demolarea lui Tariceanu.
Traian Basescu a fost miercuri seara invitatul de onoare la restaurantul Capsa, la petrecerea organizata de PLD in cinstea celor 64 de ani pe care i-a implinit Theodor Stolojan. La masa, Traian Basescu a fost incadrat de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si de Gheorghe Flutur, pentru ca, evident, s-a discutat politica. Inainte de a intra in miezul relatiei sale cu PLD, Traian Basescu a povestit cit de amuzat a fost de „reactiile isterice“ ale unor lideri politici dupa prezenta sa la lansarea candidatilor PD si in urma anuntarii semnarii decretului prezidential de convocare a referendumului. „Nu ma las!“, i-a asigurat presedintele pe interlocutorii sai, spunindu-le ca nimic nu-l poate opri din proiectele sale politice.

Subiectul principal al discutiilor a fost legat, logic, de planurile prezidentiale de a provoca demiterea premierului Tariceanu si de a constitui mult doritul partid prezidential, prin unirea fortelor PD si PLD. Potrivit unor surse participante la discutii, liderii PLD s-au plins in fata presedintelui de faptul ca democratii au blocat negocierile pentru formarea aliantei politice intre cele doua partide, alianta botezata, la dorinta lui Basescu, Uniunea Populara. Sursele citate sustin ca Traian Basescu le-a dat liderilor PLD asigurari ca ii va convinge pe Blaga si Boc sa accepte infiintarea Uniunii Populare si i-a promis lui Stolojan ca „toata echipa PLD isi va gasi locul in conducerea Uniunii“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.