Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca formatiunea pe care o conduce va ataca la Curtea Constitutionala decretul prezidential privind convocarea unui referendum national pentru introducerea votului uninominal in aceeasi zi cu organizarea alegerilor pentru Parlamentul European.
„Decretul semnat de Basescu e ilegal, sfidand Legea nr. 3/2000, care prevede stabilirea unei date precise pentru convocarea unui Referendum. Drept urmare, PRM va ataca acest Decret la Curtea Constitutionala”, se spune in comunicatul semnat de liderul PRM. In textul citat, presedintele Traian Basescu este acuzat de faptul ca „inventeaza tinte false”, ca se amesteca „brutal si ilegal”, in campania electorala a PD-ului, dar mai ales ca apeleaza - prin incercarea de a introduce un referendum privind votul uninominal la „o cacealma, in care nu crede nici un om zdravan la cap”. „Acest tip de vot va facilita intrarea in Parlament a bisnitarilor si a mafiotilor, care au bani si pot sa-si cumpere spatii la Televiziune si in presa. Invit populatia sa nu se lase pacalita de aceasta noua si ieftina smecherie a lui Basescu”, se spune in comunicatul PRM.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.