Guvernul a aprobat, astazi, proiectul de lege cu privire la votul uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, pentru care isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, a anuntat premierul Tariceanu.

„Ca prim-ministru , am cerut in mod insistent Parlamentului sa urgenteze aceasta dezbatere. Lucrurile nu au mers, insa, in ritmul dorit. Trebuie sa tinem cont ca exista, la nivelul electoratului, o larga sustinere pentru introducerea sistemului votului uninominal", a declarat Tariceanu, dupa cum informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat de presa, Tariceanu sustine ca, din pacate, dezbaterile din aceasta saptamana din Parlament, pe tema votului uninominal nu au fost accelerate, lucru care a determinat Executivul sa ia decizia asumarii raspunderii.

In acelasi comunicat de presa insa, premierul nu a facut nici o precizare cu privire la formula de scrutin, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.