Partidul Conservator considera ca, dupa 25 noiembrie, s-ar impune formarea unui nou Guvern Tariceanu care sa tina cont de rezultatele obtinute de partidele politice in alegerile europarlamentare.
”Credem ca se impune ca, dupa anuntarea rezultatelor alegerilor europarlamentare, sa se contureze o noua formula guvernamentala, un Guvern Tariceanu 3, construit sau gandit in functie de rezultatele obtinute de partide in urma acestor alegeri”, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al PC Bogdan Ciuca.Conservatorul a precizat ca, dintr-un anumit punct de vedere, PC ii da dreptate presedintelui Traian Basescu atunci cand spune ca “Guvernul ar trebui sustinut de o majoritate parlamentara transparenta”. Guvernul actual ar trebui sa fie mai stabil, iar acest lucru este o “necessitate”, a spus reprezentantul PC, adaugand ca Executivul trebuie sustinut de o majoritate parlamentara clara. In contextul in care, potrivit conservatorilor, stabilitatea unui guvern este “o necessitate”, PC crede ca trebuie gandita “o noua formula guvernamentala care sa fie sustinuta de o majoritate parlamentara care sa ia in calcul si rezultatele alegerilor europarlamentare”, a adaugat Bogdan Ciuca. De asemenea, Partidul Conservator sustine varianta asumarii raspunderii Guvernului pentru votul uninominal, considerand ca varianta referendumului este costisitoare si inutila, a afirmat, ieri, purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.