Guvernul Tariceanu isi va angaja raspunderea pentru Legea votului uninominal, dupa cum a decis, ieri , Biroul Politic Central al PNL, informeaza NewsIn.

Anuntul a fost facut de vicepresedintele PNL Crin Antonescu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului. Antonescu a precizat ca BPC a decis ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe proiectul Pro Democratia, proiect ce corespunde cerintelor societatii romanesti. Antonescu a mai sustinut ca PNL a promovat votul uninominal de mai mult timp, in conditiile in care majoritatea alegatorilor doreste reformarea clasei politice si schimbarea acutalului sistem electoral al listelor de partid.

Constitutia spune ca Executivul isi poate angaja raspunderea pe un pachet de legi sau o declaratie politica. Partidele au apoi, termen de trei zile pentru depunerea unei motiuni de cenzura, in situatia in care nu sunt de acord cu legea respectiva. In cazul in care nu inainteaza o motiune de cenzura, actul normativ se considera adoptat. Dintre toate partidele parlamentare, doar PRM a amenintat initial cu un demers antiguvernamental, insa ulterior a anuntat ca nu va depune o motiune de cenzura.

Presedintele Basescu a declarat de asemenea, ieri, la lansarea candidatilor PD pentru PE ca va convoca referendum pentru uninominal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.