Astazi expira ultimatumul dat de presedintele Traian Basescu Parlamentului pentru a trimite spre promulgare legea privind votul uninominal. In caz contrar, seful statului a anuntat ca va emite un decret pentru organizarea unui referendum pe aceasta tema.
Comisia parlamentara de cod electoral a finalizat la inceputul saptamanii trecute proiectul uninominalului si l-a trimis spre dezbatere Senatului, insa decizia definitiva in adoptarea legii o are Camera Deputatilor. Intre timp, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca ia in calcul asumarea raspunderii Guvernului pe votul uninominal, iar presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca acest lucru s-ar putea intampla chiar in sedinta de Guvern de miercuri.

Presedintele Traian Basescu este asteptat astazi sa ia parte la lucrarile Consiliului National de Conducere al PD unde vor fi lansati oficial si candidatii democrati la Parlamentul European. Evenimentul are loc la Sala Palatului incepand cu ora 11.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.