Sociologii s-au inghesuit sa prezinte sondaje de opinie, pentru ca in timpul campaniei se intentioneaza interzicerea publicarii unor astfel de cercetari

Nu mai putin de trei sondaje au aparut, ieri, pe piata. INSOMAR, Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie si Biroul pentru Cercetari Sociale si-au prezentat cele mai recente sondaje. Din cercetari reiese ca Traian Basescu este pe primul loc la incredere, PD domina topul partidelor, iar Adrian Nastase este personalitatea cea mai asociata cu faptele de coruptie si ar trebui sa paraseasca politica.

Desi europarlamentarele sunt peste o luna, 86% din romani nu stiu cand trebuie sa mearga la vot. Cercetarile de ieri sunt, cel mai probabil, ultimele publicate pana pe 25 noiembrie, pentru ca, potrivit unei legi, difuzarea de sondaje in campania electorala este interzisa.

Un sondaj realizat de Aso­ciatia pentru Trans­pa­renta si Libertate de Expresie (ATLE), arata ca aproape jumatate din romani (41%) il considera pe Adrian Nastase drept politicianul care ar trebui sa se retraga din viata politica. Dupa Nastase urmeaza Ion Iliescu (35,1%), C.V. Tudor (25,2%), Gigi Becali (19,4%) si Calin Popescu Tariceanu (19%).

Cercetarea mai arata ca Adrian Nastase este personalitatea asociata cel mai mult cu faptele de coruptie (28,1%), urmat de premierul Tariceanu (8%). Procentul asociat premierului, mai mare decat in cercetarile trecute, se poate datora scandalului in care este implicat fostul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.