Fostul ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu, si-a anuntat, ieri, intentia de a candida pentru un nou mandat de vicepresedinte la viitorul congres al partidului. Pascu, care detine si in prezent functia de vicepresedinte, a tinut sa infirme existenta unor grupari in partid (ultima, constituita pe un nucleu de sapte persoane, printre care Bogdan Niculescu-Duvaz, Dan Mihalache si Vasile Puscas, isi propunea sa impiedice ascensiunea lui Miron Mitrea in functia de secretar general al partidului): "In momentul de fata, orice activitate politica este activitate sociala si, ca atare, fiecare va cauta, intr-un fel sau altul, sa-si promoveze punctele de vedere, beneficiind de un sprijin cat mai mare. Cred ca sunt si multe speculatii, cine pe cine sprijina, cine ce optiuni are...".

Pana in acest moment, nu se arata prea multi doritori pentru posturile de vicepresedinti. Dupa ce Ion Iliescu si Adrian Nastase au batut palma si s-au inteles ca unul sa fie presedinte si celalalt presedinte executiv, a inceput batalia cea mare pentru postul de secretar general. Favorit pare sa fie Miron Mitrea, dar acesta s-a trezit recent cu o combinatie a unor lideri din esalonul al treilea, care l-ar vrea pe Mircea Geoana ca secretar general. Aceeasi functie este vizata si de catre Victor Ponta. In acest moment, este neclar daca vicepresedintii vor fi alesi prin vot direct la congresul din 21-22 aprilie sau daca vor fi numiti de Iliescu si Nastase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.