Revolutionarii de casa ai lui Ion Iliescu, adunati sub acoperisul Institutului Revolutiei Romane (IRR), au primit 27,78 miliarde lei pentru a-si putea desfasura activitatea. Plenul Senatului a adoptat ieri o hotarare privind bugetul IRR. Astfel, la capitolul "cheltuieli curente" intra 19,78 miliarde, in timp ce pentru salariile angajatilor IRR vor fi aruncate 6,43 miliarde. Alte 13,35 miliarde sunt alocate pentru cheltuieli materiale si servicii.
Pe statele de plata ale IRR se gasesc 27 de persoane, printre care si apropiati ai lui Iliescu precum: Gelu Voican Voiculescu, Dan Iosif, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Mironov s.a. Acest lucru nu este de mirare atat timp cat IRR a luat fiinta la sugestia lui Iliescu.

Interesant este ca bugetul IRR a fost adoptat cu 94 de voturi pentru si 7 impotriva, in conditiile in care liderul grupului senatorial al Aliantei D.A. Puiu Hasotti se lauda ca ii va convinge pe reprezentantii Guvernului sa abroge legea de infiintare a IRR. Motivatia lui Hasotti consta in faptul ca IRR nu va putea afla niciodata adevarul despre evenimentele din 1989 deoarece le studiaza doar din punct de vedere stiintific. In plus, Legea arhivelor care prevede ca actele ce privesc siguranta nationala nu pot fi facute publice decat la 30 de ani de la emitere face practic nula activitatea IRR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.