Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca ia n calcul asumarea raspunderii Guvernului pentru votul uninominal daca Parlamentul va tergiversa aprobarea proiectului.

Tariceanu si-a exprimat convingerea ca o reforma a sistemului electoral e necesara, dar ca prima institutie chemata sa reglementeze in acest domeniu ramane Parlamentul. In ceea ce priveste ultimatumul dat de Traian Basescu, premierul si-a exprimat dezaprobarea pentru metodele prezidentiale, estimand ca nu se poate guverna prin amenintari. Anterior, senatorul PD Radu Berceanu afirmase ca nu premierul Tariceanu poate salva situatia asemeni unui voievod si ca, orice ar face Guvernul, referendumul propus de presedinte pare inevitabil.

Operatia Nodulul Gordian: Basescu isi ascute bisturiul pentru euroalegeri

Traian Basescu nu este dispus sa renunte la referendum chiar daca liberalii vor sa-si asume raspunderea pentru uninominal. Presedintele nu va rata ocazia de a mai bifa inca o data pe agenda electorala a PD si nici nu-l va lasa pe Tariceanu sa-si asume meritele pentru acea
sta initiativa. Este ceea ce reiese din declaratiile lui Radu Berceanu, care a confirmat refuzul democratilor de a participa la consultarile convocate de premier pe tema reformei sistemului electoral.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.