Organizatia PNL sector 1 a decis suspendarea lui Decebal Traian Remes din partid, cu o majoritate de 17 voturi pentru si unul impotriva, informeaza NewsIn.

"Am decis suspendarea pentru a nu arunca nicio umbra de suspiciune asupra PNL care nu are nicio legatura cu faptele de coruptie invocate in scandalul Remes", a declarat presedintele organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban.

Orban a mai spus ca propunerea de excludere nu a intrunit adeziunea membrilor organizatiei pentru ca liberalii au respectat principiul prezumtiei de nevinovatie, in vreme ce statutul partidului prevede ca acest tip de sanctiune se aplica doar atunci cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva.

Decizia a fost luat in absenta lui Remes care nu s-a prezentat la organizatie, desi a fost instiintat, presedintele PNL sector 1, Vlad Moisescu.

Moisescu a mai precizat ca fostul ministru al agriculturii are dreptul de a ataca decizia la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL, in termen de 10 zile. Suspendarea a fost dispusa ca urmare a incalcarii articolului 13, alin. e din statutul partidului, articol ce prevede ca demnitarii partidului trebuie sa isi indeplineasca mandatul cu "cinste si demnitate". Remes a mai fost gasit "vinovat" si de incalcarea articolului 19 din Codul Etic care face referire la sanctionarea membrilor PNL care sunt suspectati de fapte de coruptie.

Suspendarea lui Decebal Traian Remes, survine dupa ce, postul public de televiziune a difuzat saptamana trecuta, in "Jurnalul TVR", mai multe inregistrari audio si video din care reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro. La solicitarea premierului, Remes a demisionat din functia de ministru al agriculturii, si a fost inlocuit cu Dacian Ciolos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.