Prin tragere la sorti. Astfel a fost stabilita ordinea in care vor fi trecuti candidatii formatiunilor politice pe buletinele de vot de la alegerile europarlamentare. in aceste conditii, partidul care va ocupa prima pozitie pe buletine va fi PD, urmat de PRM, PNL, PSD, UDMR si PC, in categoria formatiunilor parlamentare.
La extragerea partidelor fara reprezentare in Parlament, primul a fost PNtCD, urmat de Partida Romilor "Pro Europa", Partidul Verde, PIN, PNG-CD, PLD si Partidul Alianta Socialista. Anuntul a fost facut de cel care a facut extragerea, presedintele Biroului Electoral Central, Gheorghe Florea. El a reamintit ca, potrivit legii privind alegerea membrilor din Parlamentul European, ultimul loc pe lista va fi ocupat de candidatul independent Ladislau Tokes.

Momentul extragerii a fost urmarit cu umor de catre reprezentantii partidelor politice in BEC, acestia tachinandu-se intre ei pe marginea locului ocupat de fiecare formatiune pe buletinele de vot.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.