Presedintele UDMR, Marko Bela, a prezentat sambata, la Targu-Mures, proiectul Uniunii pentru reorganizarea Romaniei in 15 regiuni de dezvoltare, in loc de opt cum este in prezent.

Proiectul prevede infiintarea Regiunii Secuiesti prin unirea judetelor Harghita, Covasna si Targu-Mures. Forma finala a documentului va fi inaintata saptamana aceasta guvernului, institutiilor statului, partidelor politice si Parlamentului European pentru dezbatere.

In viziunea UDMR, cele 15 regiuni de dezvoltare ar trebui sa aiba intre 800.000 si trei milioane de locuitori. Acestea ar beneficia de o capacitate mult mai mare de absortie a fondurilor europene.

Mesaj electoral

In ceea ce priveste tema infiintarii Regiunii Secuiesti, Marko a recunoscut ca aceasta face parte din campania electorala pentru euroalegeri. „Da, este si un mesaj electoral, dar este unul real. Europarlamentarii nostri vor avea menirea sa faca si sa actioneze in interesul reorganizarii regiunilor.”


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.