Senatorul UDMR Gyorgy Frunda vede posibila intrarea PSD si PD la guvernare, in urma unei remanieri

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu respinge insa orice asociere a partidului sau cu un guvern de dreapta

Liderul PD Gheorghe Albu spune ca, dupa europarlamentare, va conta foarte mult cine vine cu cele mai mari procente si ca vor fi posibile aliante care sa contureze o alta majoritate.Premierul Tariceanu nu e dispus, deocamdata, la o schimbare de echipa la Palatul Victoria.Subiectul remanierii ii divizeaza insa pe liberali, in teritoriu n O parte dintre organizatiile PNL vor ca remanierea sa se discute in Biroul Politic al partidului si sa se dea un vot la nivel national.Alte filiale sustin ca ministrii trebuie lasati sa-si duca mandatul pana la capat, in vreme ce unii liberali sunt de acord cu remanierea, dar dupa euroalegeri.

Cine intra si cine iese de la guvernare dupa alegerile pentru Parlamentul European. Tot mai multi politicieni sustin ca in functie de rezultatul euroscrutinului se va reconfigura o alta formula guvernamentala. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a vorbit såmbata despre o posibila remaniere a Cabinetului Tariceanu, prin cooptarea PSD si PD la guvernare. Ipoteza sa nu a fost insa confirmata de niciunul dintre actorii politici, pe motiv ca nu ar fi momentul oportun pentru divulgarea unor astfel de planuri. Varianta unei colaborari transparente intre PNL si PSD a mai fost vehiculata in ultima perioada.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda sustine ca, dupa scrutinul din noiembrie, democratii si social-democratii ar putea intra in Guvern, in urma unei remanieri a actualului Cabinet. Frunda considera ca Executivul nu este in criza, dar ca ar avea nevoie de o remaniere, care sa-i confere un sprijin parlamentar solid. „Dupa alegerile pentru PE e posibila o remaniere, chiar cu acceptarea membrilor altor partide. Si PSD, si PD sunt solutii viabile (...). Guvernul este intr-o situatie grea, dar nu una de criza“, a declarat Frunda, la Targu Mures, precizand totusi ca „norocul“ premierului sta in luptele interne din PSD, care-i blocheaza pe social-democrati sa se manifeste ca un partid eficient de opozitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.