Luni, 15 septembrie, in BPC al PNL se va propune ca ministrii liberali sa fie supusi votului de incredere al partidului.

In sedinta BPC de luni se va propune - conform unor surse din partid - ca fiecare membru liberal al Executivului sa fie suspus votului de incredere al conducerii PNL. Din informatiile pe care le detinem, propunerea va apartine fie lui Crin Antonescu, fie Noricai Nicolai. Conform sursei citate, Paul Pacuraru, Tudor Chiuariu, Eugen Nicolaescu, Cristian Adomnitei, Cristian David si Mihai Voicu ar fi pe “lista neagra”. “Primii doi ar trebui remaniati pentru ca dosarele DNA le atirna ca niste pietre de moara, Nicolaescu si Adomnitei pentru ca domeniile lor sint desfiintate de presa, David pentru ca nu s-a impus si ministerul este condus practic tot de Blaga si Voicu pentru lipsa de vizibilitate”, a explicat sursa citata motivele pentru care probabil se va cere remanierea.

Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, a declarat vineri, la Tirgu-Mures, ca ceea ce i s-a facut (n.r. - cererea DNA privind inceperea urmaririi penale) este “o nerusinare fara precedent", iar autorii “vor plati”.

Pina la scandalul “Remes“ in PNL nu s-a pus serios problema unei remanieri guvernamentale. De joi seara lucrurile s-au precipitat si au iesit la rampa voci care s-au pronuntat pentru remaniere. La emisiunea “100%” de pe Realitatea TV, Crin Antonescu a afirmat ca “trebuie sa discutam serios, in BPC, inclusiv despre remaniere”, iar ieri Norica Nicolai a declarat pentru NewsIn ca “actualul Cabinet trebuie remaniat si modul sau de functionare trebuie regindit”. Tot ieri, pe diferite posturi de televiziune s-au pronuntat pentru remaniere si liderii filialelor liberale din Bacau, Timis si Constanta, iar conducerea PNL Arad s-a pronuntat pentru remaniere “doar in situatia in care mai apar cazuri tip Remes“. Public, impotriva remanierii s-au pronuntat filialele Hunedoara si Maramures.

In PNL remanierea este privita diferit. Sint mai multe curente. Pentru prima oara, “careul durilor” este divizat. In timp ce Antonescu si Nicolai se pronunta categoric pentru remaniere, Ludovic Orban si Dan Radu Rusanu se opun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.